Artikkeli /

Kehysriihestä tukea perheille ja syrjäytymisvaarassa oleville nuorille

Keskipohjalaisen kansanedustaja Tuomo Puumala on tyytyväinen hallituksen puoliväliriihen antiin.

– Hallitus sopi tärkeistä toimista, joilla vahvistetaan taloutta ja työllisyyttä sekä torjutaan eriarvoisuutta. Lisäksi koulutukseen ja innovaatioihin tulee lisäpanoksia. Nämä parantavat elämisen, yrittämisen ja työnteon mahdollisuuksia myös meillä Keski-Pohjanmaalla.

– Kaikkien toimien tavoitteena on vahvistaa orastavaa talous- ja työllisyyskehitystä sekä saada kaikki mukaan.

Puumalan mukaan on tärkeää, että kotien ja perheiden arkeen saadaan pientä helpotusta.

– Esimerkiksi pieni- ja keskituloisten varhaiskasvatusmaksuja kevennetään 70 miljoonalla. Perheiden kohdalla tämä tarkoittaa, että nollamaksuluokkaan tulee 6700 uutta perhettä. Esimerkiksi 2500 euroa tienaavalla yksinhuoltajalla kuukausittainen maksu putoaa 104 eurosta nollaan euroon ja yhteensä 4400 euroa tienaavalla kahden lapsen kotitaloudella 350 eurosta 220 euroon. Näillä toimilla on merkittävä vaikutus työllisyyteen.

– Lisäksi perheelliset opiskelijat saavat 75 euron suuruisen opintotuen huoltajakorotuksen.
Nuorten syrjäytymisen ehkäisyyn tehtiin 45 miljoonan euron paketti.

Nuorten tilannetta parantaa myös ammatillisen koulutuksen 15 miljoonan euron lisärahoitus, joka tukee ensi vuonna voimaan astuvan reformin toimeenpanoa.

– Ammatillisessa koulutuksessa tuetaan myös investointeja ja kalliita laitehankintoja 80 miljoonan euron pääomituksella.

Puumala korostaa myös turvallisuuteen tehtävien lähes 100 miljoonan euron panostusten merkitystä.

– Maanpuolustuksen, poliisin ja rajavartiolaitoksen toiminnan kehittäminen on tärkeää. Näin suomalaisten turvallisuudesta pystytään pitämään paremmin huolta koko maassa.

– Valmiiksi maailma ei kuitenkaan tullut tässäkään puoliväliriihessä. Paljon tehtävää riittää edelleen.

Lue koko teksti >> Kommentit pois päältä artikkelissa Kehysriihestä tukea perheille ja syrjäytymisvaarassa oleville nuorille >> Vote up 3 Vote down 1  >>

Kommentointi on suljettu.