Mielipidekirjoitus /

Sote pitää saada valmiiksi

Sosiaali- ja terveydenhuoltouudistusta on valmisteltu yli 12 vuotta. Jo kuudes hallitus valmistelee sotea ja käsittelyssä on viides esitys sote-malliksi. Tästä lakiesityksestä on kuultu yli 200 asiantuntijaa sosiaali- ja terveysvaliokunnassa – osaa jo kahteen kertaan.
Suomalainen terveydenhuoltojärjestelmä on vielä kansainvälisesti vertailtuna…

Lue koko teksti >> Kommentit pois päältä artikkelissa Sote pitää saada valmiiksi >> Vote up 1 Vote down 0  >>
Mielipidekirjoitus /

Pohjanmaan tuplaantunut susikanta vaatii toimenpiteitä

Pohjanmaan susikanta on kaksinkertaistunut vain vuoden sisällä. Tämä selviää Luonnonvarakeskuksen keskiviikkona julkistamasta tutkimuksesta. Tutkimus tuskin toi mitään sellaista tietoa, jota ei olisi jo pitkään paikallisesti tiedetty.
Susikannan kasvusta on kertonut monien omalle pihalle piirtyneet suden jäljet ja monen rakkaan kotieläimen…

Lue koko teksti >> Kommentit pois päältä artikkelissa Pohjanmaan tuplaantunut susikanta vaatii toimenpiteitä >> Vote up 1 Vote down 0  >>
Mielipidekirjoitus /

Raiskausrikosten rangaistuksia on kovennettava

Raiskaus on rikoksista vastenmielisimpiä. Kun se kohdistuu viattomaan lapseen, asia on vielä pöyristyttävämpi. Sanat eivät riitä kuvaamaan tuomittavuuden määrää. Olen tavannut lapsena hyväksikäytetyksi tulleita, jotka kuvaavat rikosta murhaksi, josta jää henkiin.
Tätä taustaa vasten maan hallitus on nyt sopinut, että…

Lue koko teksti >> Kommentit pois päältä artikkelissa Raiskausrikosten rangaistuksia on kovennettava >> Vote up 1 Vote down 0  >>
Mielipidekirjoitus /

Politiikka tarvitsee uudistumista

Viime viikot ovat olleet politiikan kentillä turbulenttista aikaa. Puolueista on lähdetty, joukkuetta on vaihdettu ja onpa siinä sivussa perustettu uusi liikekin. Hjallis Harkimon, Mikael Jungnerin ja muutaman muun mediavaikuttajan peliliike vaatii tarkempaa arviota.
 
Politiikka tarvitsee ja ansaitsee uudistumista. Siinä…

Lue koko teksti >> Kommentit pois päältä artikkelissa Politiikka tarvitsee uudistumista >> Vote up 3 Vote down 0  >>
Mielipidekirjoitus /

Kehysriihessä tekoja oikeudenmukaisuuden puolesta

(Kirjoitus julkaistu alun perin Keskipohjanmaassa 19.4.)
 
Iso kuva alkaa olla kunnossa. Työllisyysaste nousee ja velaksi eläminen loppuu lähivuosina. Lukuja tärkeämpää on kuitenkin se, että yhä useampi ihminen on saanut työpaikan. Vahva talous mahdollistaa ennen kaikkea hyvien palvelujen jatkumisen.
Viime…

Lue koko teksti >> Kommentit pois päältä artikkelissa Kehysriihessä tekoja oikeudenmukaisuuden puolesta >> Vote up 2 Vote down 0  >>