Mielipidekirjoitus /

Soveltuvuuskokeet hoitoalan koulutukseen

Ikäihmisten hoidon taso on yhteiskunnan sivistyksen mitta. Jokaisella ikäihmisellä on oltava oikeus hyvään ja arvokkaaseen vanhuuteen. Tämän vuoksi ikäihmisten palveluihin on panostettava aiempaa enemmän.
Viime vuosina on lisätty paljon kotihoitoa, mikä on ollut pääosin oikea suuntaus. Ihmisen on hyvä asua…

Lue koko teksti >> Jätä kommentti >> Vote up 2 Vote down 0  >>
Lehdistötiedote /

80 miljoonan euron pääomitus tukee ammatillista koulutusta

Kansanedustaja, sivistysvaliokunnan puheenjohtaja Tuomo Puumala pitää hallituksen päättämää 80 miljoonan euron pääomitusta ammatilliselle koulutukselle erittäin myönteisenä asiana.
– Koulutuksen kentälle saadaan rahoitusta oppimisympäristöjen sekä työelämä- ja yritysyhteistyön kehittämiseen. Pääomalainana myönnettävä rahoitus tulee koulutuksen järjestäjien haettavaksi.
– Koulutuksen järjestäjät voivat rahoittaa…

Lue koko teksti >> Jätä kommentti >> Vote up 2 Vote down 0  >>
Tuomon kynästä /

Ihmislähtöinen ja kannustava sosiaaliturva

(Julkaistu Keskipohjanmaassa 28.10.2018)
Syksyn tilaisuuksissa ja tapahtumissa moni on tullut kertomaan, kuinka on löytänyt pitkän etsinnän jälkeen töitä. Ihmisten aitoon iloon on ollut helppo yhtyä. Työ tuo turvaa ja hyvinvointia kotien ja perheiden arkeen.
Ihmisten kertomaa viestiä tukevat myös tuoreet…

Lue koko teksti >> Kommentit pois päältä artikkelissa Ihmislähtöinen ja kannustava sosiaaliturva >> Vote up 2 Vote down 0  >>
Lehdistötiedote /

Tunti liikuntaa päivässä

Liikuntapoliittisessa selonteossa esitetyt toimet veisivät suomalaisen liikunnan ja urheilun uudelle tasolle. Esimerkiksi linjaukset huippu-urheilun lisäpanoksista ja vetovastuun siirtämisestä olympiakomitean vastuulle antavat hyvää pohjaa urheilumenestyksen tavoittelulle.

Kansanedustaja, sivistysvaliokunnan puheenjohtaja Tuomo Puumalan mielestä liikuntapoliittisessa selonteossa on otettu oikeanlainen kunnianhimon taso suomalaisten liikkeen…

Lue koko teksti >> Kommentit pois päältä artikkelissa Tunti liikuntaa päivässä >> Vote up 2 Vote down 1  >>
Lehdistötiedote /

Soveltuvuuskokeet ammatilliseen koulutukseen

Keskipohjalainen kansanedustaja, sivistysvaliokunnan puheenjohtaja Tuomo Puumala kannattaa soveltuvuuskokeiden palauttamista ammatillisen koulutuksen opiskelijavalintoihin.
– Esimerkiksi lähihoitajakoulutuksessa riittävä osaaminen ja ammattitaito ovat ehdottoman tärkeitä asioita. Kun ollaan tekemisissä apua ja tukea tarvitsevien lasten, sairaiden ja vanhusten kanssa, on vastuu erittäin suuri.
Puumala…

Lue koko teksti >> Kommentit pois päältä artikkelissa Soveltuvuuskokeet ammatilliseen koulutukseen >> Vote up 3 Vote down 0  >>