Lehdistötiedote /

Kokoomuksen ja sosiaalidemokraattien ideologiaerot sumutusta

Puumala totesi eduskuntapuolueiden suuressa vaalitentissä, että sosiaalidemokraatit jarruttavat sosiaali- ja terveydenhuollon uudistusta.

Keskustan eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja, kokkolalainen kansanedustaja Tuomo Puumala ihmettelee sosiaalidemokraattien hirttäytymistä yksityistämiskeskusteluun. Puumala totesi aamun Radio Suomen kuntavaalitentissä, että sosiaalidemokraattien ideologinen vastakkainasettelu kuntavaalien alla on sumutusta. Vaalikikkailujen jalkoihin on jäänyt terveydenhuollon uudistaminen, eivätkä ihmiset tiedä, miten hallitus aikoo terveyspalvelut jatkossa järjestää. Ainoastaan keskusta on esittänyt oman vaihtoehtonsa, joka perustuu kotikuntaan ja laajempien hartioiden maakuntaan.

– Käytännön esimerkit osoittavat, että monissa kunnissa ja kaupungeissa sosiaalidemokraatit ja kokoomus päättävät käytännönläheisesti ja tapauskohtaisesti rintarinnan asioista ja tilaavat palveluita tarvittaessa yksityisiltä tuottajilta. Näin ollen vaalienalusnahistelu on joutavanpäivästä teatteria. Sillä ei ole vaikutusta kuntien arkeen.

– Terveydenhuollon ongelmakohtiin on puututtava. Hyvänä esimerkkinä tästä on muun muassa vastavalmistuneiden lääkäreiden velvoiteajan pidentäminen julkisessa terveydenhuollossa.

Puumalan mukaan kunnat tarvitsevat palveluiden järjestämiseen erilaisia vaihtoehtoja. Kunnilla on aina järjestämisvastuu, jota se ei voi paeta. Periaatteina tulee olla laatu, hinta ja palveluiden tavoitettavuus. Myös kotimaisuus on hänen mukaansa huomioitava.

– Lähtökohtana on kunnan itse tuottamat palvelut, joita tukemaan käytetään yksityistä tai kolmatta sektoria. Mikäli kunta päättää valita yksityisiä tuottajia, vähintä mitä yrityksiltä voi vaatia, on se, että ne maksavat veronsa Suomeen.

– Meidän on reilusti uskallettava puhua vaihtoehdoista. Keskustalla on hyvä esitys, joka perustuu ajatukseen kotikunnasta sekä maakunnasta. Sillä varmistetaan tasavertaiset palvelut koko Suomeen. Nyt tarvitaan tyhjä pöytä, jolle asetetaan kunnan, maakunnan ja valtion tehtävät. Vasta tehtäväjaon selvittyä voidaan uudistuksia viedä haluttuun suuntaan.

Lue koko teksti >> Kommentit pois päältä artikkelissa Kokoomuksen ja sosiaalidemokraattien ideologiaerot sumutusta >> Vote up  Vote down   >>

Kommentointi on suljettu.