Lehdistötiedote /

Missä se Urpilaisen terveydenhuoltouudistus oikein on?

 

Keskustan eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja, kansanedustaja Tuomo Puumala on tyytyväinen, että SDP:n Urpilainen nosti tiistai aamun puheenjohtajatentissä esille terveyskeskusten heikentyneen aseman. Valitettavasti keinot tilanteen korjaamiseen tuntuvat kuitenkin olevan hukassa. Demarit hautovat terveydenhuoltouudistusta ja siirtävät päätöksiä kuntavaalien yli.

– Urpilainen haluaa purkaa nykyisen maakuntapohjaisen sairaanhoitopiirijaon ja rakentaa Suomeen suurkuntia. Silti hän toteaa, että tarvitaan ylikunnallista yhteistyötä. Mihinkähän tällä pyritään, valistunut äänestäjä saattaa kysyä.

– Hallitusvastuu tuntuu painavan Urpilaista siinä määrin, että hän ei uskalla esittää oikein mitään. Toisin oli asian laita Urpilaisen toimiessa oppositiojohtajana. Silloin maastamme löytyi huomattavasti enemmän epäkohtia.

Urpilainen totesi haastattelussa kantavansa myös huolta kuntiin syntyvistä yksityisistä terveydenhuollon monopoleista.

– Kysyn, että voisiko hallituksesta käsin huolehtimisen lisäksi myös toimia. Liikkeelle pitäisi lähteä siitä, että yksityiset ylikansalliset pörssiyhtiöt saataisiin maksamaan verot Suomeen. Se lienee vähintä, mitä hyvinvointiyhteiskunta voi vaatia.

Puumala kannattaa sitä, että vastavalmistuneet lääkärit velvoitetaan työskentelemään julkisessa terveydenhuollossa nykyistä pidempään. Kun yhteiskunta maksaa arvokkaan koulutuksen, on perusteltua vaatia pidempää työpanosta julkisella puolella.

Lue koko teksti >> Kommentit pois päältä artikkelissa Missä se Urpilaisen terveydenhuoltouudistus oikein on? >> Vote up  Vote down   >>

Kommentointi on suljettu.