Lehdistötiedote /

Missä viipyvät aloituspaikkatiedot, ministeri Gustafsson?

Keskustan eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja, kansanedustaja Tuomo Puumala vaatii opetusministeri Jukka Gustafssonia julkaisemaan maakunnittaiset kokonaisopiskelijamääriä koskevat suunnitelmat ammattikoulutuksessa. Ministeriön alkuperäisenä tavoitteena oli kerätä palaute alueilta vuosia 2013–2016 koskevista leikkaussuunnitelmista jo syyskuussa. Puumala pelkää pahoin, että asia siirretään vaalien yli.

– Maakunnissa tilanne on hyvin herkkä. Koulutuksenjärjestäjät eivät pysty suunnittelemaan ja kehittämään toimintaansa, koska ministeriöstä ei tietoja anneta. Periaatteelliset linjat koko koulutuskenttää koskien ovat hakusessa.

Puumalan mukaan rajut leikkaukset ammatillisen koulutuksen aloituspaikkoihin ovat ristiriidassa yhteiskuntatakuun kanssa.

– Tiedämme, että yhteiskuntatakuussa luvatut paikat leikataan muusta koulutuksesta. Tällä on vaikutusta koko Suomen ammattikouluverkkoon. Monia yksiköitä uhkaa sulkeminen.

– Toivon, että ministeri Gustafsson ohjeistaa esikuntaansa lähettämään leikkaussuunnitelmat maakuntiin jo ennen kuntavaaleja. Haluan nähdä, että yhteiskuntatakuu on voimassa nyt sekä vielä vaalien jälkeen.

Lue koko teksti >> Kommentit pois päältä artikkelissa Missä viipyvät aloituspaikkatiedot, ministeri Gustafsson? >> Vote up  Vote down   >>

Kommentointi on suljettu.