Lehdistötiedote /

Sosiaalidemokraatit ovat luopumassa yhteiskuntatakuusta

Keskustan eduskuntaryhmän varapuheenjohtajan, kokkolalaisen kansanedustajan Tuomo Puumalan mukaan sosiaalidemokraattien televisiomainoksillakin markkinoima yhteiskuntatakuu uhkaa musertua Salpausselän pohjoispuolella. Puumala on hämmentynyt siitä, että opetusministeri Gustafsson panttaa jo pitkään valmiina olleita dramaattisia ammatillisen koulutuksen aloituspaikkaleikkauksia pöydällään. Tavoitteena on ilmeisesti kertoa ammatillisen koulutuksen asteittaisesta siirrosta etelään vasta vaalien jälkeen.

– Sosiaalidemokraattien kärkivaaliteema on bluffia. On aikamoista, että vaaleja käydään valtavan tärkeällä nuorten koulutus- ja työpaikkatakuulla, mutta todellisuudessa yhteiskuntatakuuta ja kaikkien nuorten koulutuspaikkaa ei edes aiota ulottaa koko Suomeen.

– Kun vaalien alla annetaan katteettomia lupauksia, on pakko kysyä äänestäjien kuluttajansuojan perään. Olen surullinen salailusta ja panttauksesta, jota opetusministeri harjoittaa. Leikkausesitykset makaavat pöydällä ja odottavat vaaleja.

Puumala pitää käsittämättömänä, että ministerit Gustafsson ja Ihalainen kulkevat maakunnissa kertomassa, että oppisopimuksella annetaan lisävauhtia nuorisotakuulle.

– Oppisopimuskoulutusta leikataan jos mahdollista vieläkin rujommin kuin ammatillisen koulutuksen paikkoja. Oppisopimuksesta leikataan yli 20 miljoonaa euroa ja aloituspaikkoja leikataan tuhansittain. Kun säästöt kohdentuvat vielä lukiokoulutukseenkin, yhteiskuntatakuu ei toteudu. Ministereiden peräänkuuluttama lisävauhti tästä vielä puuttuisikin.

– Toivon, että ministeri Gustafsson kertoo, pitääkö paikkansa, että sosiaalidemokraattien yhteiskuntatakuu ei kosketa Salpausselän pohjoispuolta. Onko niin, että metropolialueiden ulkopuolella ammatillisen koulutuksen aloituspaikkoja leikataan jopa 20 prosenttia, Puumala kysyy.

Lue koko teksti >> Kommentit pois päältä artikkelissa Sosiaalidemokraatit ovat luopumassa yhteiskuntatakuusta >> Vote up  Vote down   >>

Kommentointi on suljettu.