Artikkeli /

Tervehdys ystävät

Vaalit on käyty ja edessä on taas paluu normaalimpaan päiväjärjestykseen. Tällä viikolla vedetään raskaan kierroksen jälkeen hieman henkeä koti-Kokkolassa ja ensi viikolla rynnätään taas eduskuntatyön kimppuun. Marras- ja joulukuuhun käydään vähintäänkin mielenkiintoisista asetelmista.

Valtakunnallinen vaalitulos oli keskustalle erittäin hyvä suhteessa odotuksiin. Voimme tulkita, että luottamus keskustaan alkaa palautua ja puoluekartan tilanne normalisoituu. Maassa on taas kolme suurta puoluetta.

Keskusta on nousemassa hallituksen ainoaksi vaihtoehdoksi ja pääoppositiopuolueeksi. Tälle pohjalle on hyvä rakentaa ja täytyy sanoa, että sormet suorastaan syyhyävät jo innosta päästä haastamaan hallitusta ja tekemään Suomesta parempaa paikkaa.

Keski-Pohjanmaalla vaalitulos oli keskustan kannalta kohtuullisen hyvä, eikä suuria yllätyksiä nähty. Kokkolan keskustan paikkamäärän taipuminen toki harmittaa. Keskusta sai Kokkolasta 14 paikkaa. Viidestoista paikka oli aivan hilkulla. Se oli todella pienestä kiinni. Tällä kertaa tuurikaan ei ollut aivan kohdallaan.

Oma äänimäärä oli huikea ja ylitti kaikki odotukset. 886 ääntä on 150 ääntä enemmän kuin edellisissä kunnallisvaaleissa. Muistan ajatelleeni jo edellisten vaalien reilun 700 äänen kohdalla, että paljon enempää ääniä ei enää voi kunnallisvaaleissa saada. Nyt kuitenkin laitettiin vielä reilusti paremmaksi. Valtiovarainministeri ja SDP:n puheenjohtaja Jutta Urpilainenkaan ei jäänyt enää äänimäärässä kovin kauaksi. Ääniero supistui puoleen. Olemme oikealla tiellä ja teemme hyvää työtä. Kiitos siitä kuuluu teille kaikille.

Lämmin kiitos äänestäjille, tukijoille ja muuten vaan hengessä mukana olleille!

Kiitos kaikille ehdokkaille ja upeille tukiporukoille. Kansanvallan ritarit tekivät taas hienoa työtä.

Terveiset lokakuun lopun talvisesta Kokkolasta. Ollaan yhteyksissä,

Tuomo

Lue koko teksti >> Kommentit pois päältä artikkelissa Tervehdys ystävät >> Vote up  Vote down   >>

Kommentointi on suljettu.