Tuomon kynästä /

Haluan jatkaa työtä eduskunnassa

Lupasin, että vastaan alkusyksystä pyyntöihin ja kyselyihin eurovaaliehdokkuuden suhteen. Kun nyt vääjäämättä alkaa näyttää siltä, että syksy hiipii, on sopiva aika ilmoitella aikeista.

En tavoittele paikkaa Euroopan parlamentissa. Haluan jatkaa työtä Suomen eduskunnassa keskipohjalaisten ja koko maan parhaaksi. Olen ehdolla seuraavissa eduskuntavaaleissa kotikaupungistani Kokkolasta.

Päätökseni takana olevat syyt ovat loppujen lopuksi melko yksinkertaisia. Suomen tilanne on tällä hetkellä niin vakava, etten halua pyrkiä minnekään muualle. Työsarkaa heikompiosaisiosaisia ja koko Suomea puolustavalle linjalle on tulevina vuosina enemmän kuin pitkään aikaan.

Olen todella motivoitunut jatkamaan kansanedustajan työtä. Haluan olla nostamassa Suomea ja Suomen Keskustaa. Viihdyn eduskuntaryhmän varapuheenjohtajan tehtävässä ja koen, että meidän joukkueella on henki päällä.

Pidän Euroopan parlamentissa tehtävää työtä todella tärkeänä. Haluan lämpimästi kiittää niitä, jotka ovat minua ehdokkuuteen houkutelleet. Haluaisin vielä joskus vastata eurovaalipyyntöihin myönteisesti. Sen aika ei kuitenkaan ollut nyt.

Toivon, että EU:sta ja Suomen asemasta Euroopassa saadaan aikaan monipuolinen kansalaiskeskustelu. Ei ole järkevää, että väittelyn ainoat vaihtoehdot ovat äärilaidoissa – poskisuudelmassa tai paluussa Impivaaraan. Suurin osa suomalaisista sijoittuu tälle välille.

Kevään ja kesän aikana laitoimme yhdessä ystävieni kanssa näitä ajatuksia paperille. Siitä syntyi kirja, joka suorastaan vilisee uusia avauksia siitä, miten Eurooppa saadaan uuteen nousuun. Eurooppa on meidän maanosa, eikä mikään estä sitä, että teemme EU:sta maalaisjärjellä toimivan. Osallistun EU-keskusteluun julkaisemalla kirjan ensi keväänä.

Lue koko teksti >> Kommentit pois päältä artikkelissa Haluan jatkaa työtä eduskunnassa >> Vote up  Vote down   >>

Kommentointi on suljettu.