Lehdistötiedote /

Kokoomuksen kahdet rattaat

Puumala ihmettelee kokoomuksen kaksinaamaisuutta Keskustan eduskuntaryhmän kesäkokouksen yhteydessä

Keskustan eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja, kansanedustaja Tuomo Puumala ihmettelee kokoomuksen kaksinaamaisuutta. Samaan aikaan kun puolueen tulevaisuuden toivot, kansanedustajat Lasse Männistö ja Sanni Grahn-Laasonen esittävät turhien lakien karsimista, kokoomuksen eduskuntaryhmä äänestää yksimielisesti uusien byrokratiakukkasten puolesta.

Puumalan mukaan tuorein esimerkki on energiatodistus, jonka hyväksyminen lisää asumisen kustannuksia entisestään. Vähemmän byrokraattinen malli on käytössä esimerkiksi Ruotsissa, ja meidän olisi ollut järkevä siirtyä vastaavaan.

– Kataisen olisi hyvä tehdä täällä Mikkelissä selväksi, millä rattailla puolue nyt ajaa. Onko se esimerkiksi valmis vähentämään työllistämisen esteitä ja purkamaan yrittäjien kohtaamaa turhaa byrokratiaa, kuten keskusta on pitkään esittänyt.

– Onko kokoomus valmis purkamaan kansalaisia ärsyttävää turhaa sääntelyä, jota se on itse ollut rakentamassa. Vai onko byrokratiatalkoista puhuminen pelkästään kansalaisia hämäävää sanahelinää?

Kaksilla rattailla keikkuminen näkyy kokoomuksen toiminnassa laajemminkin. Kunta- ja sote-uudistuksessa puolue on ajanut valtakunnan tasolla systemaattisesti keskittävää ja kuntia alasajavaa linjaa, kun sen taas paikallisella tasolla ääni on ollut lähes päinvastainen.

– Onko kysymys kokoomuslaisten turhautumisesta puolueensa linjaan vai kovan viestin loiventamisesta ja äänestäjien laskelmoidusta harhauttamisesta?

Lue koko teksti >> Kommentit pois päältä artikkelissa Kokoomuksen kahdet rattaat >> Vote up  Vote down   >>

Kommentointi on suljettu.