Mielipidekirjoitus /

Byrokratian purkutalkoot

Saan päivittäin yhteydenottoja ihmisiltä ja yrittäjiltä, joiden arkea erilaiset säädökset häiritsevät. Näitä byrokratiakukkasia kuullessa tuntuu siltä, että meillä halutaan tehdä kaikki elämisien ja yrittämisen hankaloittamiseksi.

Suomen taloudellinen tilanne on vakava. Meillä on yli 400 000 työtöntä. Mikäli haluamme kääntää suunnan ja päästä työllisyyttä lisäävälle kasvu-uralle, on meidän laitettava pienten ja keskisuurten yritysten toimintaedellytykset kuntoon.

Erilaisten monimutkaisten veroseuraamusten selvittämisen, turhan paperityön tekemisen tai todistusten ja sertifikaattien hankkimisen sijaan yrityksillä on oltava tilaa hengittää ja toimia. Muuten investoinnit jäävät tekemättä. Meillä on tällä hetkellä yhteensä 3,6 miljardin euron investointihankkeet lupaprosessissa.

Byrokratian karsiminen tarkoittaa yrittäjyyden esteiden purkamista. Suomessa on tällä liikaa turhaa maalaisjärjen vastaista lainsäädäntöä ja byrokratiaa. Sitä on karsittava tuntuvasti.

Keskusta on julkaissut ohjelmansa ”Sata ja yksi ehdotusta turhan byrokratian poistamiseksi”. Nostamme siinä esille yrittämiseen, maatalouselinkeinoihin, asumiseen ja rakentamiseen sekä ihmisten arkipäivään liittyviä byrokratiakukkasia.

Byrokratian purkamisen onkin oltava ensi vaalikauden keskeisin tavoite. Yhdeksi periaatteeksi on otettava, että jokaista uutta säädöstä kohden on purettava vähintään yksi vanha. Näin saamme lainsäädännön puitteet kuntoon ja teemme yrittämisestä kannattavampaa.

Lue koko teksti >> Kommentit pois päältä artikkelissa Byrokratian purkutalkoot >> Vote up  Vote down   >>

Kommentointi on suljettu.