Lehdistötiedote /

Ihminen löydettävä talouden keskeltä

Keskustan eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja, keskipohjalainen kansanedustaja Tuomo Puumala vaatii Suomen johtamiseen merkittävää muutosta.

Puumala puhui vaalistartissaan Kokkolassa 27. maaliskuuta.

– Suomi on historiallisen pitkään kestäneessä taantumassa. Samaan aikaan erot alueiden ja ihmisten välillä ovat kasvaneet ennätyksellisen suuriksi.

Puumalan mukaan Suomi ansaitsee parempaa. Ensi vaalikaudella maan johtaminen ja politiikan tekeminen ovat laitettava paremmalle tolalle. Tarvitaan pitkäjänteistä suunnitelmaa, jotta maahamme syntyisi 200 000 uutta työpaikkaa seuraavan kymmenen vuoden aikana.

– Tulevan hallituksen on osattava keskittyä olennaisiin asioihin. Keskinäisen riitelyn ja yksityiskohdista nahistelemisen sijaan hallituksen on heti ensitöikseen päätettävä viidestä keskeisestä tavoitteesta, joiden eteen se tekee yhdessä töitä.

– Tarvitaan myös yhteiskuntasopimusta, jossa työntekijäjärjestöt, elinkeinoelämä, hallitus ja eduskunta sekä kunnat sopivat ratkaisusta, joka kääntää Suomen kurssin uuden kasvun tielle.

– Yhteiskuntasopimuksessa on sovittava, miten tuomme työmarkkinoilla tarvittavaa joustoa ja samalla turvaa työntekijöille, miten yrittäjyyden ja uusien investointien vauhdittamiseksi löydetään uusia ratkaisuja sekä miten julkista taloutta vauhdittavat hankkeet viedään maaliin asti.

Talouden keskellä on muistettava myös ihminen. Tarvitaan panostuksia perheiden hyvinvointiin sekä sivistykseen ja koulutukseen. Ennalta ehkäisevä työ tukee perheiden arkea ja tuo myös menosäästöjä pitkällä aikavälillä.

– Tänä aikana on lähes mahdotonta luvata monia uusia menolisäyksiä, mutta keskusta haluaa panostaa perheiden kotiavun ja omaishoidon kehittämiseen. Olemme esittäneet molempien sisällöllistä että euromääräistä kehittämistä. Kotiapu on palautettava aidoksi matalan kynnyksen tueksi perheille.

– Jotta takaamme tasa-arvoisen omaishoidon, on tuen maksatus siirrettävä kunnilta Kansaneläkelaitokselle. Omaishoitajia on tuettava myös tekemällä pienen pienestä palkkiosta verotonta sekä takaamalla heille oikeus riittäviin lomapäiviin. Näin annamme omaishoitajille takaisin edes osan siitä mittaamattoman arvokkaasta työstä, mitä he tekevät lähimmäisensä auttamiseksi.

Lue koko teksti >> Kommentit pois päältä artikkelissa Ihminen löydettävä talouden keskeltä >> Vote up  Vote down   >>

Kommentointi on suljettu.