Lehdistötiedote /

Liikennepolitiikan painopiste perusväylänpitoon

Keskustan eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja, kansanedustaja Tuomo Puumala mukaan ensi vaalikauden liikennepolitiikan ohjenuorana pitää olla perusväylien kunnostaminen ja kehittäminen.

– Perusväylien ja alempiasteisen tietoverkon kunto on käynyt paikoin erittäin huonoksi. Viime vuosina ei ole panostettu käytännössä laisinkaan perustienpitoon. Sen sijaan liikennerahat on käytetty vain suurimpien kaupunkien hankkeisiin. Tämä on ollut väärä arvovalinta.

– Suomen tiestön korjausvelka on kasvanut kokonaisuudessaan 2,4 miljardiin euroon. Tämän velan pienentäminen on yksi merkittävimmistä toimista, joilla kuromme umpeen kansantalouden vajetta ja luomme uusia kasvun edellytyksiä Suomeen.

Puumala muistuttaa, että liikenteen korjausvelan pienentämistä pohtinut parlamentaarinen työryhmä esitti viime vuoden lopulla, että perusväylänpitoon on saatava 200 miljoonan euron lisärahoitus. Jokainen eduskuntapuolue sitoutui tähän näkemykseen.

– Työryhmän esitys on otettava ensi vaalikaudella liikennepolitiikan peruslähtökohdaksi. Näin voimme saada valtakunnallisesti että paikallisesti tärkeät perusväylät kuntoon.

– On pidettävä huoli ennen kaikkea siitä, että maaseudulla on tulevaisuudessakin mahdollisuus elää ja yrittää. Ilman kunnossa olevia teitä se on mahdotonta.

Lue koko teksti >> 1 kommentti >> Vote up  Vote down   >>

Vastaus kohteessa Liikennepolitiikan painopiste perusväylänpitoon

  1. Nordic sanoo:

    http://faktabaari.fi/fakta/tuomo-puumala-suomen-tieston-korjausvelka-kasvanut-kokonaisuudessaan-24-miljardiin-euroon/