Lehdistötiedote /

Monipuolisia harrastemahdollisuuksia

Jokaisella lapsella ja nuorella oltava mahdollisuus harrastaa ja liikkua.

Keskustan eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja, kansanedustaja Tuomo Puumala vaatii, että tulevalla vaalikaudella on toimittava lasten ja nuorten harraste- ja liikuntamahdollisuuksien parantamiseksi. Liikkuvaan ja kulttuuria harrastavaan elämäntyyliin kannustava ote on pitkällä aikavälillä yksi tärkeimmistä keinoista parantaa ihmisten hyvinvointia sekä pienentää terveysmenoja.

– Jokaisella lapsella ja nuorella on oltava mahdollisuus harrastaa sekä liikkua koulupäivän aikana tunnin verran. Liikunnan ja kulttuurin kokeiluun pitää olla mahdollisimman matala kynnys. Koulutilojen pitää olla seurojen ja kerhojen sekä nuorten itsensä tehokkaassa käytössä myös koulupäivän aikana ja sen ulkopuolella.

– Myös kolmas sektori ja nuorisotyö on tuotava osaksi koulujen arkea. Tämä tuo viihtyvyyttä koulupäivään, minkä lisäksi nuori voi liikkua ja harras¬taa turvallisesti.

Puumalan mielestä toinen keskeinen tavoite on seuratoiminnan kehittäminen.

– Lapsen harrastaminen ei saa olla kiinni vanhem¬pien varallisuudesta. Käyttöön on otettava uusia välineitä, kuten liikunnan yleislisenssi, jonka avulla lapset ja nuoret voivat kokeilla ja harrastaa monipuolisesti eri liikunta¬lajeja.

– Kaikkein pienempituloisten perheiden lasten harrastuksia on puolestaan tuettava erityisellä harrastetuella.

Tärkeimmäksi tekijäksi Puumala nostaa seurojen toiminnan tukemisen.

– Kolmannen sektorin talkootyön normeja on purettava ja verotusta yksinkertaistettava. Turha sääntely ei saa estää yleishyödyllistä toimintaa.

Lue koko teksti >> Kommentit pois päältä artikkelissa Monipuolisia harrastemahdollisuuksia >> Vote up  Vote down   >>

Kommentointi on suljettu.