Lehdistötiedote /

Nato-jäsenyys ei ole ajankohtainen

Keskustan eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja, kansanedustaja Tuomo Puumalan mielestä Suomen turvallisuus- ja puolustuspolitiikan on perustuttava tulevaisuudessakin sotilaalliseen liittoutumattomuuteen, yleiseen asevelvollisuuteen ja koko maan puolustamiseen.

– Ennen kaikkea tarvitaan kuitenkin ulkopoliittista taituruutta. Suomen on oltava aktiivinen ja rakentava toimija jokaisessa ilmansuunnassa. Meidän on säilytettävä hyvät välit naapureidemme ja muiden tärkeiden maiden kanssa.

Puumalan mielestä mahdollinen Nato-jäsenyys ei ole tulevina vuosina ajankohtainen kysymys.

– Suomen NATO-jäsenyydellä olisi vaikutusta Pohjolan vakauteen ja turvallisuuteen, enkä ollenkaan usko, että positiiviseen suuntaan. Meidän ei pidä tieten tahtoen heikentää nykyistä hyvää asemaamme.

– Sen sijaan voidaan kuitenkin edetä esimerkiksi Ruotsin kanssa tehtävässä rauhanajan yhteistyössä. Yhteiset harjoitukset vahvistaisivat puolustustamme ja yhteiset hankinnat toisivat kustannussäästöjä.

Puumalan mielestä ensi vaalikaudella on vahvistettava Suomen ulkopoliittista linjaa sekä kehitettävä puolustusvoimien toimintaa.

– Pohjoismaisen yhteistyön tiivistäminen, YK:n ja EU:n puitteissa toimiminen, Nato-rauhankumppanuus kanssa sekä hyvät kahdenkeskiset välit Venäjän kanssa ovat meille kaikki tärkeitä asioita. Meidän on pidettävä näistä kiinni, eikä suosittava yhtä muiden kustannuksella.

– Viime kädessä turvallisuus kuitenkin perustuu vahvaan itsenäiseen puolustukseen. Puolustusvoimien toimintaedellytykset on turvattava ja toimintaa kehitettävä.

Lue koko teksti >> Kommentit pois päältä artikkelissa Nato-jäsenyys ei ole ajankohtainen >> Vote up  Vote down   >>

Kommentointi on suljettu.