Mielipidekirjoitus /

Innovaatioseteli vauhdittaa yritysten kasvua

Valtion innovaatiorahoituskeskus Tekes käynnisti tämän viikon maanantaina innovaatiosetelien haun. Innovaatiosetelin avulla erityisesti pienet ja keskisuuret yritykset voivat vauhdittaa tutkimus- kehitys- ja innovaatiotoimintaansa.

Innovaatioseteli toimii niin, että sen avulla yritys voi hankkia tutkimus-, kehitys-, tai innovaatiopanoksen ulkopuoliselta toimijalta, kuten korkeakoululta. Yritys ja yhteiskumppani tekevät ensin työsuunnitelman, jonka jälkeen yritys voi hakea Tekesiltä innovaatioseteliä. Setelin suuruus on 5000 euroa. Yritys maksaa hankkeesta 5000 euroa ylittävät kulut.

Innovaatiosetelin käyttöönotosta sovittiin keväällä osana hallituksen yrittäjyyspakettia. Olin myös itse tekemässä kovasti töitä, jotta vaaliohjelmassa esiin nostamamme tavoite saatiin vietyä maaliin.

Olen saanut paljon viestiä keskipohjalaisilta yrittäjiltä, että innovaatiosetelin kaltaista mallia tarvitaan. Myös Pienet yritykset ovat miettineet sitä, miten ne voisivat kehittää toimintaansa ja saada siihen myös yhteiskunnan tukea.

Innovaatiosetelin tavoitteena onkin saada mukaan erityisesti niitä yrityksiä, jotka eivät saa innovaatiorahoitusta muuta kautta.

Keskipohjalaisten yritysten mahdollisuuksia parantaa, että ammattikorkeakoulumme Centria on ilmoittautunut mukaan yhdeksi palveluntarjoajaksi. Näin yritystemme ja ammattikorkeakoulumme yhteistyö voi tiivistyä entisestään. Toivon, että alueemme yritykset lähtevät innolla mukaan kokeiluun.

Innovaatiosetelin valtakunnallisena tavoitteena on tuoda pk-yritykset sekä ammattikorkeakoulut tiiviimmin osaksi kansallista innovaatiojärjestelmäämme. Kun työpaikat syntyvät jatkossa yhä enemmän pk-sektorille, on mietittävä kaikkia keinoja, joilla nämä yritykset voisivat kehittää toimintaansa.

Lisäksi tarvitsemme sektorirajat ylittävää ja positiivista ristiinpölytystä. Pk-yritysten ja korkeakoulujen yhteistyössä on monia mahdollisuuksia, joilla Keski-Pohjanmaa ja koko Suomi voidaan kääntää uuden kasvun tielle.

Lue koko teksti >> Kommentit pois päältä artikkelissa Innovaatioseteli vauhdittaa yritysten kasvua >> Vote up  Vote down   >>

Kommentointi on suljettu.