Lehdistötiedote /

Oppisopimuskoulutukselle oma yhteiskuntasopimus

Kansanedustaja, sivistysvaliokunnan puheenjohtaja Tuomo Puumalan mielestä oppisopimuskoulutuksen kehittäminen vaatii yhteisen ratkaisun, jossa osapuolina ovat työmarkkinajärjestöt, Suomen Yrittäjät ja maan hallitus.

– Opiskelijoiden työllistymisen kannalta on keskeistä sopia, että yritykset ovat valmiita ottamaan opiskelijoita vastaan, ja mitä yritykset saavat siitä vastineeksi.

– Nyt osa keskusteluista on tyrehtynyt työehtosopimusta koskeviin erimielisyyksiin. Nuorten nopean työllistymisen kannalta olisi oleellista, että asioista pystyttäisiin sopimaan.

Vaalikauden merkittävimmän koulutuspoliittisen uudistuksen, ammatillisen koulutuksen reformin valmistelu on pääosin hyvällä mallilla.

– Reformin yhtenä keskeisimmistä tavoitteista on työpaikoilla tapahtuvan oppimisen lisääminen. Oppisopimuksen rinnalle on tarkoitus tuoda uusi laajennetun työssäoppimisen malli – koulutussopimus.
Puumalan mukaan työpaikoilla tapahtuvan oppimisen lisäämisessä on suuria mahdollisuuksia.

– Opiskelijoille se tarkoittaa työelämälähtöisempää koulutusta ja parempia työllistymismahdollisuuksia valmistumisen jälkeen. Yrittäjille se tarkoittaisi puolestaan mahdollisuutta sitouttaa osaavia tulevaisuuden tekijöitä. Koulutuksen järjestäjät voisivat tarjota aiempaa monipuolisempaa ja opiskelijoiden henkilökohtaista opintopolkua tukevaa koulutuksesta.

Puumala muistuttaa, että työpaikoilla tapahtuvan oppimisen lisääminen parantaa myös koulutuksen ja työelämän tarpeiden kohtaamista koko maassa.

Lue koko teksti >> Kommentit pois päältä artikkelissa Oppisopimuskoulutukselle oma yhteiskuntasopimus >> Vote up  Vote down   >>

Kommentointi on suljettu.