Lehdistötiedote /

Puumala kuntavaaliehdokkaaksi Kokkolasta

Vastuu kotikaupungista ja ihmisten toistuvat pyynnöt saivat mielen muuttumaan.

Keskipohjalainen kansanedustaja, sivistysvaliokunnan puheenjohtaja Tuomo Puumala asettuu keskustan kuntavaaliehdokkaaksi kotikaupungissaan Kokkolasta. Puumala ilmoitti viime vuoden puolella, ettei lähtisi kuntavaaliehdokkaaksi maakuntavaalien läheisyyden vuoksi.

– Nyt täytyy sitten miettiä sitä maakuntavaalia ajankäytön ja tehtävien päällekkäisyyksien välttämiseksi, kun päästään sinne asti.

– Kuntavaaleihin lähden todella motivoituneena, intoa ja tarmoa täynnä. Koen, että osaamistakin on jo 16 vuoden valtuustouralla kehittynyt, enkä ole vielä ihan ikäloppukaan.

Puumalan mukaan rakkaus kotikaupunkia kohtaan ratkaisi homman.

– Kokkola ui nyt taloudellisesti aika syvällä, mutta me nostetaan tämä hieno kaupunki myös velkasuosta. En voi paeta vastuuta.

– Uuden kunnan päätösvallasta iso osa on koulutusasioissa, liikunnan ja kulttuurin edistämisessä. Kun nämä asiat ovat vastuullani myös valtakunnallisesti sivistysvaliokunnan puheenjohtajana, tavoitteeni on päästä ajamaan niitä myös Kokkolassa. Linjana säilyy heikompien puolustaminen, sivistyksen vaaliminen ja yrittäjyyden tukeminen.

Tärkeä syy ehdolle asettumiseen olivat myös yhteydenotot kuntalaisilta.

– Sain poikkeuksellisen määrän yhteydenottoja, joissa mukanaolo kotikaupungin kehittämisessä koettiin välttämättömäksi. Tärkeäksi nähtiin myös yhteys kunnallisen ja valtakunnallisen päätöksenteon välillä ja esimerkiksi Kokkolan kannalta välttämättömien investointihankkeiden edistäminen. Tätä työtä haluaisin jatkaa sekä paikallisesti että valtakunnallisesti.

– Ajattelen, että jos ihmiset kokevat asian näin, niin ei ole minun tehtävä ruveta väittämään vastaan. Niin paljon ja niin pitkälle tämä porukka on minua kannatellut.

Lue koko teksti >> Kommentit pois päältä artikkelissa Puumala kuntavaaliehdokkaaksi Kokkolasta >> Vote up  Vote down   >>

Kommentointi on suljettu.