Mielipidekirjoitus /

Oman keskussairaalan puolesta

Käynnissä olevassa sosiaali- ja terveydenhuoltouudistuksessa on loppujen lopuksi kysymys yksinkertaisesta asiasta. Yritämme ratkaista sitä, että jokainen suomalainen saisi parempaa hoitoa ja pääsisi nopeammin lääkärille. Tämä toteutuu, kun perus- ja erityistason sekä terveys- ja sosiaalialan ammattilaisten yhteistä tekemistä lisätään, ja ihmisille luodaan toimivia palveluketjuja.

On ollut hienoa nähdä, että Keski-Pohjanmaalla on lähdetty aktiivisesti liikkeelle. Olen saanut itsekin olla tekemässä töitä sosiaali- ja terveydenhuoltomme sekä keskussairaalamme puolesta, ja sitä työtä haluan jatkaa. Se edellyttää aktiivista vaikuttamista paikallisella ja valtakunnallisella tasolla, eli toimivaa linkkiä.

Perusterveydenhuollon ohella kivijalkana on oma keskussairaala päivystyksineen. Vahvalla työllä uskon senkin suhteen valoisaan tulevaisuuteen. Sairaalan kehittäminen on luonut tälle hyvää pohjaa. Lisäksi sen palveluille on laaja kysyntä, kun esimerkiksi synnytysten määrä tulevina vuosina kasvaa. Kokkolassa tulee jatkossakin olemaan ympärivuorokautinen perusterveydenhuollon ja erikoissairaanhoidon yhteispäivystys. Tämä luo edellytyksiä myös sairaalan päivätoiminnan kehittämiselle.

Muutosvaiheessa on toki herännyt myös erilaisia huolenaiheita. Iso muutos aiheuttaa vääjäämättä epävarmuutta. Huolet pitää ottaa tosissaan. Haasteiden yli voidaan kuitenkin päästä vahvalla edunvalvontatyöllä ja sillä, että tavoitteet pidetään kirkkaana mielessä.

Viime aikoina on puhuttu paljon myös neuvolatoiminnan tulevaisuudesta. Tällä viikolla hallitus linjasi, että maakuntien erilaiset tilanteet ja tarpeet huomioidaan. Tämä tarkoittaa, että maakunnat saavat päättää, tuottavatko ne neuvolapalvelut itse vai avataanko ne kilpailulle.

Olen sitä mieltä, että neuvolapalvelun on oltava lähtökohtaisesti julkinen palvelu. Tämän vuoksi ajan Keski-Pohjanmaalla mallia, jossa tuotamme neuvolapalvelut julkisena palveluna

Lue koko teksti >> Kommentit pois päältä artikkelissa Oman keskussairaalan puolesta >> Vote up  Vote down   >>

Kommentointi on suljettu.