Mielipidekirjoitus /

Suurteollisuusalueen kehittämistä jatkettava

Kokkolan suurteollisuusalue on kansainvälisestikin ainutlaatuinen paikka. Se on Pohjois-Euroopan suurin kemianteollisuuden keskittymä ja työllistää suoraan yli 2000 ihmistä – välillisesti vielä huomattavasti enemmän.

Suurteollisuusalueen kehittäminen on oleellisen tärkeää Kokkolan talouden ja työllisyyden kannalta. Paljon hyviä asioita on jo tehty. Kokkolan ja Keski-Pohjanmaan toimijoita yhdistävässä Biolaakso -hankkeesta pyritään tekemään kemian ja biotalouden johtavaa osaamiskeskittymää. Tehty työ on saanut osakseen jo paljon tunnustusta. Konkreettisimpana esimerkkinä tästä on, että valtion Luonnonvarakeskuksen ainoa uusi toimipiste tulee meille Kokkolaan.

Lähitulevaisuudessa on tehtävä töitä erityisesti kahden asian eteen. Ensinnäkin satamaväylän syventämisestä on saatava aikaan valtakunnallinen päätös. Tämä mahdollistaisi suurteollisuusalueenkin toiminnan kasvun.

Lisäksi suurteollisuusalueen toimintaedellytyksistä on parannettava jatkuvasti. Kun suurteollisuusalueella vaikuttaa yli 60 yritystä, on alueen tiestön, energiaverkkojen ja datayhteyksien kaltaisten asioiden toimivuus olennaisen tärkeää. Perusinfran toimivuus tekee suurteollisuusalueesta yrityksille houkuttelevan paikan toimia. Valtion ja Suomen eri suurteollisuusalueiden onkin löydettävä yhdessä malli, jolla tarvittavat investoinnit rahoitetaan.

Kokkola on tehnyt mielestäni hyvää valtakunnallista edunvalvontatyötä. Haluan olla myös omalta osaltani sitä jatkamassa, jotta meille tärkeät asiat saataisiin maaliin. Työtä pitää taas tehdä sekä Kokkolassa että Helsingissä, jotta Keski-Pohjanmaalle saadaan uutta työtä ja kasvua.

Lue koko teksti >> Kommentit pois päältä artikkelissa Suurteollisuusalueen kehittämistä jatkettava >> Vote up  Vote down   >>

Kommentointi on suljettu.