Lehdistötiedote /

Puumala iloitsee Kokkolan ja Kaustisen saamista erityislukioluvista

Keskipohjalainen kansanedustaja, sivistysvaliokunnan puheenjohtaja Tuomo Puumala on erittäin tyytyväinen, että Kokkolan uusi suomalainen lukio sekä Kaustisen musiikkilukio ovat jatkossa erityisen koulutustehtävän lukioita. Opetusministeriö päätti lakiin perustuen luvista tänään.

– Kokkola haki painopisteeksi luonnontieteitä ja teknologiaa painottavaa opetusta. Kaustinen puolestaan haki jatkoa musiikkilukiotoiminnalle ja lisäksi se haki valtakunnallista musiikin kehittämistehtävää. Kokkola sai luvan ja Kaustinen paitsi luvan, myös hakemansa valtakunnallisen kehittämistehtävän.

– Kovalla työllä ja hyvillä hakemuksilla saimme alueellemme upean onnistumisen. Kokkolan lukion painotus ja erityisen koulutustehtävän status luo erinomaista pohjaa suurteollisuusalueen ja kemian osaamiseen myös työelämää ajatellen. Se tuo lukiollemme myös lisää profiilia ja vaikuttaa rahoitukseen myönteisesti.

– Kaustisen musiikkilukiosta tulee musiikin osalta valtakunnallinen suunnanäyttäjä yhdessä esimerkiksi Helsingin Sibelius -lukion kanssa, kun se saa valtakunnallisen kehittämistehtävän ja siihen rahoituksen. On mielestäni aivan huikeaa, että meidän alueen lukio on tässä sarjassa. Se luo myös pohjaa kansanmusiikin ja -kulttuurin pitkäjänteiselle kehittämiselle.

 

Lisätietoja:

Tuomo Puumala
kansanedustaja (kesk.)
eduskunnan sivistysvaliokunnan puheenjohtaja, puh. 050 512 1819

Lue koko teksti >> Kommentit pois päältä artikkelissa Puumala iloitsee Kokkolan ja Kaustisen saamista erityislukioluvista >> Vote up  Vote down   >>

Kommentointi on suljettu.