Mielipidekirjoitus /

Keski-Pohjanmaa kirkkainta kärkeä

MTV:n uutiset saivat hyvälle tuulelle, kun Keski-Pohjanmaan työllisyysasteen uutisoitiin nousseet maan kärkikastiin. Vain Ahvenanmaalla työttömyysprosentti oli pienempi. Keski-Pohjanmaan työttömyysprosentti oli tutkimuksen mukaan 7,5. Manner-Suomen kultasijasta on syytä olla ylpeä. Samalla pitää jatkaa yhteisiä ponnistuksia työllisyysasteen nostamiseksi.

 

Tällä hallituskaudella alkanut nousu ei ole sattumaa.

Talouskasvun vauhdittamiseksi on vähennetty yrittämistä haittaavaa sääntelyä ja kevennetty pieni- ja keskituloisten ihmisten työn verotusta. Tällaisia toimia tarvitaan vielä lisää.

Muutos parempaan on asettanut meitä uusien, mutta positiivisempien ongelmien eteen. Työvoimapulasta on tulossa todellinen haaste. Parasta aikaa käännämme kaikkia kiviä, jotta tähän pystytään vastaamaan esimerkiksi nopealla ja ketterällä muuntokoulutuksella.

 

Tilastojen sijaan olennaisinta ja iloisista on kuitenkin se, että niin moni keskipohjalainen ihminen on päässyt työnsyrjään kiinni. Se on iso asia. Jokainen työttömyyden kurimuksesta kärsivä on liikaa.

 

Tuomo Puumala
Kansanedustaja
Kokkola
*Kirjoitus julkaistu Keskipohjanmaa-lehdessä 27.2.2018

 

 

Lue koko teksti >> Kommentit pois päältä artikkelissa Keski-Pohjanmaa kirkkainta kärkeä >> Vote up  Vote down   >>

Kommentointi on suljettu.