Mielipidekirjoitus /

Kehysriihessä tekoja oikeudenmukaisuuden puolesta

(Kirjoitus julkaistu alun perin Keskipohjanmaassa 19.4.)

 

Iso kuva alkaa olla kunnossa. Työllisyysaste nousee ja velaksi eläminen loppuu lähivuosina. Lukuja tärkeämpää on kuitenkin se, että yhä useampi ihminen on saanut työpaikan. Vahva talous mahdollistaa ennen kaikkea hyvien palvelujen jatkumisen.

Viime viikolla kokoontui hallituskauden viimeinen kehysriihi. Omat tavoitteeni kehysriihen kohdalta olivat selvät. Tekoja sosiaalisen oikeudenmukaisuuden ja kasvun vahvistamisen puolesta. Voin sanoa olevani tyytyväinen tuloksiin.

Laitoimme lisää paukkuja lasten opintopolun ensimmäisille vuosille. Päiväkodit saavat tasa-arvorahaa, jolla voidaan pienentää ryhmäkokoja. Kaikkien pienituloisimpien pikkulapsiperheiden perusturva paranee, kun alimmat vanhempainpäivärahat nousevat ensi vuoden alusta reilulla 80 eurolla kuukaudessa.

Takuueläkkeet nousevat jo kolmannen kerran tällä hallituskaudella. Lääkekattoa lasketaan, joten paljon lääkkeitä käyttävien omavastuu jää hieman pienemmäksi.

Näiden lisäksi tehtiin monia parannuksia muun muassa perhevapaisiin.

 

Saimme korjattua myös asian, josta olen saanut lukuisia viestejä. Moni on ollut huolissaan lukiolaisten kirja- ja ammattikoululaisten oppimateriaalikustannuksista. Hintalappu esimerkiksi lukiokirjoille voi nousta yhteensä jopa tuhansiin euroihin kolmen vuoden opiskelun aikana.

Nyt saimme erittäin nopeasti vastattua esitettyyn huoleen. Opintotukeen tulee erillinen oppimateriaalilisä, joka auttaa pienituloisia opiskelijoita merkittävästi. Tämän eteen on tehty paljon työtä.

Valmiiksi maailma ei tullut tässäkään riihessä. Jatketaan siis työtä eriarvoisuuden vähentämisen puolesta.

 

 

Tuomo Puumala

Kansanedustaja

Lue koko teksti >> Kommentit pois päältä artikkelissa Kehysriihessä tekoja oikeudenmukaisuuden puolesta >> Vote up  Vote down   >>

Kommentointi on suljettu.