Lehdistötiedote /

Budjettiriihessä oikeudenmukaisuutta ja koko Suomen kasvua edistäviä päätöksiä

Keskipohjalainen kansanedustaja Tuomo Puumala pitää hallituksen budjettiriihipäätöksiä erittäin onnistuneina.

-Julkisen talouden tiukasta tilanteesta huolimatta onnistuttiin tekemään päätökset muutamista ihmisten toimeentuloa parantavista ja arkea helpottavista täsmätoimista. Vaikka tekemistä riittää jatkossakin, nämä pienet parannukset ruokkivat myönteistä talous- ja työllisyyskehitystä entisestään.

– Hienoin ele on ehdottomasti rintamaveteraanien kotona annettavien palvelujen parantaminen. Ratkaisuille löytyi eduskuntapuolueiden yhteinen tuki. Jatkossa rintamaveteraanien palvelut tulevat samalle tasolle sotainvalidien kanssa ja ne ovat yhdenvertaisia koko maassa.

Puumala korostaa erityisesti pienituloisten toimeentuloa parantavia päätöksiä. Kuntaverotuksen perusvähennyksen ja työtulovähennyksen korottaminen keventävät eläkeläisten, työttömien, opiskelijoiden ja pienituloisten verotusta.

– Lisäksi pienimmät päivärahat nousevat 80 eurolla kuukaudessa ja takuueläkkeeseen tulee yhdeksän euron kuukausikorotus. Takuueläke on noussut tällä vaalikaudella vajaalla 40 eurolla.

– Yrittäjäperheille on tärkeä merkitys sillä, että jatkossa yrittäjän perheenjäsenet katsotaan työttömyysturvassa palkansaajaksi.

Myös koko Suomen ja maaseudun elinolosuhteiden kehittäminen näkyy ensi vuoden budjetissa vahvasti.

-Tärkeimpiä panostuskohteita ovat kuivuudesta kärsineen maatalouden lähes 90 miljoonan euron suuruinen lisätuki sekä 50 miljoonan euron suuruinen liikennepaketti, joka kohdistuu muun muassa yksityisteiden valtioavustuksiin ja tienpitoon.

– Myös poliisien määrää lisätään koko maassa. Merkittävin osa lisäyksestä kohdistuu haja-asutusalueille.

Lue koko teksti >> Kommentit pois päältä artikkelissa Budjettiriihessä oikeudenmukaisuutta ja koko Suomen kasvua edistäviä päätöksiä >> Vote up  Vote down   >>

Kommentointi on suljettu.