Lehdistötiedote /

Soveltuvuuskokeet ammatilliseen koulutukseen

Keskipohjalainen kansanedustaja, sivistysvaliokunnan puheenjohtaja Tuomo Puumala kannattaa soveltuvuuskokeiden palauttamista ammatillisen koulutuksen opiskelijavalintoihin.

– Esimerkiksi lähihoitajakoulutuksessa riittävä osaaminen ja ammattitaito ovat ehdottoman tärkeitä asioita. Kun ollaan tekemisissä apua ja tukea tarvitsevien lasten, sairaiden ja vanhusten kanssa, on vastuu erittäin suuri.

Puumala kertoo soveltuvuuskokeiden palauttamisen olevan parhaillaan valmistelussa. Asia yritetään hoitaa kuntoon nopealla aikataululla.

– Myös koulutuksen järjestävät ovat näyttäneet vihreää valoa asiassa. Esimerkiksi meillä Keski-Pohjanmaalla koulutuskuntayhtymä on valmiina muutoksiin.

Soveltuvuuskokeiden palauttaminen ei saa kuitenkaan johtaa siihen, että osa nuorista putoaisi koulutuksen ulkopuolelle.

– Olen esittänyt peruskoulun ja toisen asteen nivelvaiheeseen mallia, jossa oppivelvollisuuden takarajaa nostettaisiin nykyisestä seitsemästätoista ikävuodesta kahdeksaantoista. Peruskoulun oppimäärän rinnalle uutena kriteerinä tulisi vaatimus jatko-opintovalmiuksista.

– Opinnot keskeyttänyt nuori ohjattaisiin esimerkiksi vapaan sivistystyön, kymppiluokan, työpajatoimintaan tai valmentavan koulutuksen piiriin. Keskeistä on perustaitojen hallinta ja jokaisen nuoren huomioiminen omana yksilönä.

Lisätietoja:

Lue koko teksti >> Kommentit pois päältä artikkelissa Soveltuvuuskokeet ammatilliseen koulutukseen >> Vote up  Vote down   >>

Kommentointi on suljettu.