Lehdistötiedote /

80 miljoonan euron pääomitus tukee ammatillista koulutusta

Kansanedustaja, sivistysvaliokunnan puheenjohtaja Tuomo Puumala pitää hallituksen päättämää 80 miljoonan euron pääomitusta ammatilliselle koulutukselle erittäin myönteisenä asiana.

– Koulutuksen kentälle saadaan rahoitusta oppimisympäristöjen sekä työelämä- ja yritysyhteistyön kehittämiseen. Pääomalainana myönnettävä rahoitus tulee koulutuksen järjestäjien haettavaksi.

– Koulutuksen järjestäjät voivat rahoittaa pääomitusrahoituksella esimerkiksi kalliita laiteinvestointeja. Järjestäjiä kannustetaan yhteistyöhön keskenään ja yritysten kanssa. Tarkoitus on löytää yhdessä tekemisen meininkiä sekä elinkeino- ja työelämälähtöisyyttä koulutuksen kentälle.

Puumalan mukaan ammatillisen koulutuksen uudistamisen tärkeimpiä kysymyksiä on työelämälähtöisyyden parantaminen.

– Sivistysvaliokunnassa olemme vaatineet selvitystä myös kokonaisten opiskeluviikkojen turvaamisesta nuorille, jolloin lähi- ja kontaktiopetusta olisi maanantaista perjantaihin. Kokonaiset viikot voitaisiin toteuttaa esimerkiksi työpaikoilla tapahtuvaa oppimista hyödyntäen.

– Pääomitusrahoitusta voidaan hyödyntää tällaisten mallien luomisessa. Uusien oppimisympäristöjen yhteyteen voidaan perustaa esimerkiksi yrityskiihdyttämöitä, joiden yhteydessä opiskelijat voivat käynnistää omia yritysprojektejaan.

Lue koko teksti >> Kommentit pois päältä artikkelissa 80 miljoonan euron pääomitus tukee ammatillista koulutusta >> Vote up  Vote down   >>

Kommentointi on suljettu.