Lehdistötiedote /

Liikenneratkaisut tukevat Keski-Pohjanmaan ja Kokkolan kehitystä

Puumala iloitsee päätöksestä, joka liittää koko valtatie 8:n ja Kokkolan sataman raiteen valtakunnallisten pääväylien ja kunnossapidon tärkeimpään ryhmään. Alkuperäisessä virkamiesesityksessä VT8 oli mukana vain osittain ja sataman raide puuttui listalta kokonaan.

Keskipohjalainen kansanedustaja Tuomo Puumala pitää tänään pääväylistä ja niiden palvelutasosta annettua asetusta erittäin myönteisenä Keski-Pohjanmaan ja Kokkolan kehityksen kannalta. Valtatie 8 ja sataman raide luokitellaan päätöksen myötä valtakunnallisen liikenneverkon tärkeimpiin pääväyliin.

Asetuksella säädetään valtakunnallisesti merkittävistä maanteiden ja rautateiden pääväylistä sekä pääväylien palvelutasosta, jolla turvataan ympärivuotinen liikenne.

– Vahva alueellinen edunvalvonta tuotti tälläkin kertaa erinomaista tulosta. Virkamiesten tekemä esitys saatiin muuttumaan esittämillämme painavilla perusteilla.

– Päätös parantaa väyliemme kunnossapitoa ja turvallisuutta. Toimivilla ja hyvässä kunnossa olevilla väylillä on todella tärkeä merkitys alueemme ihmisten ja yritysten toiminnan kannalta.

Puumala myös uskoo, että ratkaisu tukee myös muita alueellamme käynnissä olevia suunnitelmia.

– Tämä antaa pohjaa Kokkolan asemanseudun kehittämiselle aivan uuden uudella tavalla. Myös toiveet sataman kaksoisraiteesta saavat nyt merkittävää lisäuskottavuutta.

– Maakunnassamme on lukuisia tieosuuksia, jotka ovat heikossa kunnossa. Työtä pitää siis jatkaa ja saada asioita kuntoon yksi osuus kerrallaan. Perustienpito ja talvikunnossapito ovat valtavan tärkeitä asioita koko maakunnassa.

Lue koko teksti >> Kommentit pois päältä artikkelissa Liikenneratkaisut tukevat Keski-Pohjanmaan ja Kokkolan kehitystä >> Vote up  Vote down   >>

Kommentointi on suljettu.