Lehdistötiedote /

Ulkomaalaisille kuorma-autoille tienkäyttövero

Puumala iloitsee ulkomaalaisille raskaille kuljetuksille asetettavasta tienkäyttöverosta, eli niin kutsutusta vinjettimaksusta. Hallitus antoi asiasta esityksensä eilen. Lainsäädäntö käsitelleen vielä eduskunnassa. Vinjettimaksun on tarkoitus astua voimaan vuoden 2021 alusta lähtien.

Keskipohjalainen kansanedustaja Tuomo Puumala pitää erittäin tärkeänä hallituksen antamaa esitystä (19.12.), jonka myötä ulkomaalaiset raskaat kuorma-autot joutuvat jatkossa maksamaan tienkäytöstä Suomessa.

– Vinjettimaksu on ollut puheissa jo yli kymmenen vuoden ajan. Teimme paljon töitä asian eteen. On erittäin tärkeää, että pääsemme nyt eteenpäin.

– Kysymys on oikeudenmukaisuudesta ja reilusta kilpailusta kuljetusalalla. Suomalaiset kuljetusyritykset joutuvat maksamaan vinjettimaksuja monessa muussa maassa.

Puumalan mukaan tienkäyttövero toteutetaan niin, että yli 12 tonnin kuorma-autot ja ajoneuvoyhdistelmät joutuvat maksamaan tienkäyttöveroa. Kotimaisille toimijoille vero kompensoidaan käyttövoimaveron alennuksilla.

– Vinjettimaksu tuo myös tuloja valtion kassaan. Tämä voi mahdollista esimerkiksi tienpidon resurssien lisäämisen tulevaisuudessa.

Lue koko teksti >> Kommentit pois päältä artikkelissa Ulkomaalaisille kuorma-autoille tienkäyttövero >> Vote up  Vote down   >>

Kommentointi on suljettu.