Lehdistötiedote /

Ympäristönäkökohdat selvitettävä perusteellisesti kivihiilen käsittelyssä

Kokkolalainen keskustan kansanedustaja Tuomo Puumala vaatii ympäristönäkökohtien perusteellista ja äärimmäisen huolellista selvittämistä ennen päätöksiä kivihiilen käsittelyn laajamittaisesta aloittamisesta Kokkolan satamassa.

– Kokkolalaisilla on herännyt huoli kivihiilen purun ja lastauksen aiheuttamasta pölisemisestä. Tämä siitä huolimatta, että satama on kertonut varatutuvansa asiaan suojajärjestelyin. Erityisenä huolena asia on ollut Ykspihlajassa, mutta myös muualla Kokkolassa.

– On täysin selvää, että kivihiili ei saa aiheuttaa asumis- ja ympäristöhaittaa kokkolalaisille. Meillä täytyy olla täysi varmuus käsittelyn turvallisuudesta, että lupa voidaan myöntää. Kokkolan kaupunkihan on asiassa lausunnonantajan roolissa. En kuulu asiasta päättävään lautakuntaan, mutta pidän henkilökohtaisesti tärkeänä, että kriteerit on harkittu tässä suhteessa viimeisen päälle.

Varmuus ennen sataman tekemiä päätöksiä täytyy olla myös siitä, että kivihiilen tuominen Kokkolaan ei aiheuta muun tavaran siirtymistä pois satamasta ja sitä kautta työpaikkojen menetyksiä. Muulle suurteollisuudelle asiasta ei tietenkään saa myöskään aiheutua ongelmia.

Puumala muistuttaa myös, että kivihiilen polttaminen on päätetty lopettaa Suomessa vuonna 2029. Vaikka tässä ei olekaan kysymys poltosta, on tärkeä huomata, että hiili on enemmän menneisyyttä kuin tulevaisuutta. Artikkelina se on lyhytaikainen.

Lue koko teksti >> Kommentit pois päältä artikkelissa Ympäristönäkökohdat selvitettävä perusteellisesti kivihiilen käsittelyssä >> Vote up  Vote down   >>

Kommentointi on suljettu.