Tuomon kynästä /

Soten kaatumisesta: Oma maakunta

Oma maakunta

Sosiaali- ja terveydenhuoltouudistusta ei ehditty saamaan aikataulusyistä maaliin. Tämä johti tänään myös siihen, että Sipilä jätti hallituksen eropyynnön.

Päällimmäiset syyt aikataulun pettämiseen ovat valinnanvapaudessa sekä sosiaali- ja terveysvaliokunnassa syntyneissä ongelmissa.

Syyllisten sijaan pitää etsiä ratkaisuja. Nyt päästiin niin lähelle, että maakunnissa tehtyä työtä ei saa missään tapauksessa päästää valumaan hukkaan. Sosiaali- ja terveydenhuolto pitää rakentaa tulevalla vaalikaudella kahdeksantoista maakunnan pohjalle. Tämä parantaisi lääkärille pääsyä ja kansanvaltaa koko maassa.

Meillä Keski-Pohjanmaalle asia on tietysti valtavan tärkeä. Pienempi määrä maakuntia tarkoittaisi raksien vetämistä Keski-Pohjanmaan oman maakunnan päälle. Keskusta taitaa olla ainoa puolue, joka kannattaa kahdeksaatoista maakuntaa. Toivon muiden puolueiden ottavan asiaan eduskuntavaaleissa selkeästi kantaa.

Jos meillä ei ole omaa maakuntaa, meitä koskevat päätökset tehtäisiin esimerkiksi Oulussa tai Vaasassa, siis Pohjois-Pohjanmaan tai Pohjanmaan maakunnassa. Toiseen niistä meidät todennäköisesti liitettäisiin. Olisimme isomman alueen periferiaa.

Tähän meidän ei tule asioita päästää. Niin hyvää työtä Keski-Pohjanmaalla on tehty ja tehdään myös tulevaisuudessa.

Lue koko teksti >> Kommentit pois päältä artikkelissa Soten kaatumisesta: Oma maakunta >> Vote up  Vote down   >>

Kommentointi on suljettu.