Artikkeli /

Perheille mahdollisuus matalan kynnyksen tukeen

Moni muistaa ajan, jolloin kodinhoitajia oli saatavilla helposti tukemaan perheiden arkea. Nykyään puhutaan kunnallisesta kotipalvelusta, mutta perheiden tarve on edelleen ihan samanlainen.


Keski-Pohjanmaan kunnissa on tehty hyvää työtä kotiavun kehittämiseksi. Tehtävää riittää edelleen. Tällä hetkellä apu saattaa tuntua liian kaukaiselta niille perheille, jotka tarvitsisivat silloin tällöin kodinhoitajan apua arkeensa. Perheiltä tulevan palauttaan perusteella neuvonnan lisäksi olisi tärkeää saada konkreettista apua arkeen. Palvelun käyttäminen ei saa myöskään olla millään muotoa leimaavaa. Siitä pitää saada aito matalan kynnyksen palvelu.


Kotiavun lisäksi lapsi- ja perhepalvelut voisivat tukea laajemminkin kotien kasvatustyötä. Tätä tehdäänkin nyt hallituksen kärkihankkeessa. Myös meillä Keski-Pohjanmaalla ollaan astumassa askelia oikeaan suuntaan.
Tulevaisuudessa päiväkodit ja koulut voisivat toimia tiiviissä yhteydessä muiden palveluiden, kuten neuvolan, perheneuvonnan ja kotiavun kanssa. Myös harrastemahdollisuudet ja kolmannen sektorin työ voidaan tuoda vielä kiinteämmäksi osaksi lasten päivää.


Tavoitteena on oltava, että kaikki lasten ja perheiden palvelut löytyisivät yhdestä ja samasta paikasta. Tämä ei vaadi uusia resursseja, vaan kysymys on ennen kaikkea nykyisten resurssien paremmasta hyödyntämisestä.
Perheiden varhaiseen tukeen panostaminen kannattaa. Rahoituksen lisääminen säästää pitkällä aikavälillä yhteiskunnan menoja, kun perheet voivat paremmin ja ongelmat eivät pääse kasautumaan.

Lue koko teksti >> Kommentit pois päältä artikkelissa Perheille mahdollisuus matalan kynnyksen tukeen >> Vote up  Vote down   >>

Kommentointi on suljettu.