Artikkeli /

Kotihoidontuesta ei tingitä

Keskipohjalaisen kansanedustaja Tuomo Puumalan mielestä perheiden hyvinvoinnin parantaminen pitää nostaa ensi vaalikauden tärkeimmäksi kysymykseksi.

– Alhaiset syntyvyysluvut kertovat myös siitä, että osa perheistä on vaikeassa taloudellisessa tilanteessa. Suomesta pitää tehdä maailman lapsiystävällisin maa, jossa kaikki päätökset huomioidaan aina lasten ja perheiden näkökulmasta.

Puumalan mukaan päävastuu kasvatuksessa on aina kodeilla. Tämän vuoksi perheillä on oltava valinnanvapautta lastenhoidossa.

– Kotihoidon, päiväkodin ja muiden hoitomuotojen pitää olla aitoja vaihtoehtoja. Tarvitsemme perhevapaauudistuksen, mutta sen pitää olla parannus lasten ja perheiden kannalta.

– Kotihoidontukea ei saa leikata nykyisestä. Se olisi kohtuuttoman kova toimenpide tilanteessa, jossa perheet ovat jo ennestään tiukoilla.

Puumalan mielestä kasvaneen lapsiperheköyhyyden vähentämiseksi tarvitaan päättäväisiä toimia. Erityisen huolestuttavaa on lapsiperheköyhyyden periytyminen.

– Pienituloisten perheiden pitäisi saada korotettua lapsilisää. Tämä voisi olla yksi ratkaisu oikeudenmukaisuuden lisäämiseksi.

Lue koko teksti >> Kommentit pois päältä artikkelissa Kotihoidontuesta ei tingitä >> Vote up  Vote down   >>

Kommentointi on suljettu.