Artikkeli /

Lähipalvelut turvattava

Viime aikoina Pietarsaaressa ja Kruunupyyssä kiertäessäni moni ihminen on kertonut huolensa alueen sosiaali- ja terveyspalvelujen tulevaisuudesta. Hallinnollisten kysymysten pelätään vaarantavan toimivaksi ja hyväksi koetut palvelut.


Sosiaali- ja terveydenhuollon palvelujen kehittämisessä on tärkeintä ihmislähtöisyys. On tärkeää tehdä töitä sen puolesta, että jokainen voisi saada hyviä palveluja läheltä ja omalla äidinkielellään.


Keskusta on puolue, joka kannattaa Kruunupyyn kunnan tiivistä yhteistyötä Kokkolan kanssa. Toivomme, että niin Alavetelissä kuin muualla Kruunupyyssä asuvilla ihmisillä olisi mahdollisuus saada palveluja Kokkolasta käsin.


Tuleva sosiaali- ja terveydenhuolto rakentuu erittäin suurella todennäköisyydellään edelleen maakunnalliselle pohjalle. Suurin osa puolueista pitää sitä toimivimpana mallina. Toivon, että Kruunupyy harkitsisit tällöin Keski-Pohjanmaan maakuntaan liittymistä. Tämä olisi paras tapa järjestää ihmisten toimivat palvelut.


Tärkeintä on, että Kruunupyyn ja Pietarsaaren alueen ihmiset saavat valita mahdollisimman pitkälle itse, mistä he hoitonsa hakevat. Asiaa ei pidä määrätä hallinnollisesti ylhäältä päin. Tätä taustaa vasten ihmettelen niitä puheita, joissa alueen suuntaa hahmotetaan Turun keskussairaalaan.
Näen tämän kaltaisen ajattelun täysin lähipalvelujen ajatuksen vastaisena. Tämän vuoksi teen töitä sen eteen, että lähipalvelujen turvaaminen on ohjaava tekijä alueen sosiaali- ja terveydenhuollon kehittämisessä.

Lue koko teksti >> Kommentit pois päältä artikkelissa Lähipalvelut turvattava >> Vote up  Vote down   >>

Kommentointi on suljettu.